Fönstermarkiser till ditt hem

Att ha en fönstermarkis hemma är väldigt praktiskt och man skyddar såväl interiör som exteriör mot regn, starkt solsken och annat som man kan behöva skydda sitt hus mot när man själv vill. Fönstermarkiser är otroligt smidigt på det sättet att man själv kan välja när den ska vara uppe eller nere till skillnad från ett monterat tak över din terrass eller uteplats.

Det är också ett utmärkt komplement till vanliga persienner som inte har alla de funktioner som man kan önska. Säg till exempel att man vill få in ljus men inte få solens starka strålar rakt in huset så är det perfekt att ha en fönstermarkis som man kan hissa ner hur långt man vill. Även när det regnar eller är dåligt väder så kan man vilja ha en fönstermarkis att hissa ner.

Olika modeller på fönstermarkiserna

Det finns två modeller på fönstermarkiser som är väldigt bra till vanliga hus och hem. De heter Java (Siesta) och Bali (Aruba) som man kan välja mellan. Java är en lite mindre och kompakt fönstermarkis som passar perfekt till lite mindre fönster, modellen finns att få i upp till 320 cm bredd och passar de flesta fönster och finns att måttbeställa. Den har fallramar med justerbar fjäderspänning för att ni ska få den rätta dukspänningen på er markis. Bali är den större modellen som man kan få i upp till 460 cm bredd.

Skillnaden mellan de två markismodellerna är storleken och att det finns möjlighet att få motorreglage till Bali som man kan styra inifrån huset. Dock bör en behörig elektriker koppla in motorreglaget för att det ska bli korrekt insatt. Båda fönstermarkiserna kan man också styra med band- eller vevmontage beroende på vad ni önskar och tycker är smidigast i just ert hushåll.